Prvi trening – Načini rješavanja konflikta i nasilnog ponašanja
29.03.2018.

Press konferencija za medije – Predstavljanje projekta YWCVE

 

PRONI Centar za omladinski razvoj realizuje jednogodišnji projekat “Youth Workers Countering the Violent Extremism”, koji je podržan od Američke ambasade u BiH.

Projekat za cilj ima sprečavanje širenja radikalizma među mladim ljudima u multietničkim sredinama, sa fokusom na regije Tuzla, Bijeljina i Brčko distrikt BiH.

 

Projekat će direktno raditi sa 30 Omladinskih radnika koji će učestvovati na 3 dvodnevna treninga i dobiti stručna znanja iz oblasti:
– Suočavanje sa konfliktima i nasilnim ponašanjem,
– Rad sa pojedincima,
– Savjetničke vještine,
– Omladinski rad na terenu i
– Digitalni omladinski rad.

 

Nakon svake obuke učesnici će pisati eseje na teme obrađene tokom predavanja te će realizovati aktivnosti podizanja svijesti o opasnosti koju nosi radikalni ekstremizam za mlade u BiH.
Promocija projektnih aktivnosti te primjeri dobrih praksi iz oblasti rada sa mladima na temu borbe protiv nasilnog ekstremizma će biti objavljivani na internet stranici: www.counter.ba

Projekat “Youth Workers Countering the Violent Extremism” je ukupne vrijednosti: 20,632.00USD od čega Američka ambasada u BiH učestvuje sa 18,832,00USD a doprinos PRONI Centra za omladinski razvoj je 1,800.00USD.

Komentariši